Aquest blog només pretén ser un recull d’aquelles històries, petites o grans històries, que podem trobar a Sant Feliu de Guíxols. Una ciutat de la Costa Brava a cavall entre el turisme i la petita industria, el comerç i els serveis. Una ciutat que amaga un munt d’històries, un munt d’història que, poc a poc, anirem desvetllant i us anirem presentant. Si sou tant amables de seguir-nos.



Benvinguts


Vista d'un antic molí de vent a la vall de les comes, testimoni d'un temps i d'una manera de treballar ja practicament oblidats

jueves, 21 de julio de 2011

L’Arxiu Municipal dedica un volum de l’Arjau i una petita exposició a la història de les drassanes de Sant Feliu


L’Arxiu Municipal, que forma part de l’Àrea d’Història, Coneixement i Difusió, ha editat el número 64 de la revista L’Arjau. En aquesta ocasió el volum està dedicat monogràficament a la indústria naval de Sant Feliu de Guíxols. L’interès d’aquest tema rau en el fet que la construcció de vaixells és l’activitat més antiga documentada a Sant Feliu de Guíxols; i també en el fet que un dels darrers mestres d’aixa que existeixen a Catalunya treballa avui dia a la nostra ciutat.

L’any 1258 l’abat del Monestir va autoritzar la construcció de drassanes a la platja, les quals segurament s’estenien des de la riera del Monestir fins a l’alçada de la l’actual Plaça del Mercat.

Les drassanes de Sant Feliu segurament no comptaven amb cap edifici o estructura fixa, a diferència de les de Barcelona que eren reials i que també daten del segle XIII.
Per tal que aquest aspecte de la nostra història sigui més conegut proposem un recorregut pels moments clau en la història de la indústria naval de Sant Feliu de Guíxols, des de l’inici de l’activitat al segle XIII fins als nostres dies.
A més, per fer difusió d’aquest número de L’Arjau, l’Arxiu Municipal ha organitzat una exposició amb el mateix títol al pati de l’Ajuntament. Aquesta exposició es podrà visitar des del dia 1 d’agost al dia 14 del mateix mes, amb els horaris que segueixen a continuació:

De dilluns a divendres als matins de 8:00 hores a 15:00 hores

Dissabte i diumenge als matins de 10:00 hores a 14:00 hores

Les tardes, cada dia, de 16:00 hores a 20:00 hores





No hay comentarios:

Publicar un comentario